Inicio
Grupo de investigación de Fisiología de peces y su aplicación en Acuicultura
El grupo de investigación PhysToFish, ubicado en la Facultad de Biología, se fundó en 1998 por los profesores José Luis Soengas y Jesús M. Míguez. Desde entonces ha ido incorporando otros profesores y se han formado en el mismo 17 investigadores nacionales e internacionales. Hoy en día, el grupo lo constituyen cuatro profesores del área de Fisiología (Departamento de Bioloxía Funcional e Ciencias da Saúde) así como 4 investigadores postdoctorales y 4 doctorandos.
El grupo ha sido reconocido como grupo de referencia (grupo con potencial de crecimiento) por la Xunta de Galicia y pertenece al Centro de Investigación Marina de la Universidade de Vigo.
Actualidad
Premios Marie Tharp para tres vídeos sobre adaptación de especies invasoras, factores de crecemento dos peixes e historia ambiental da ría de Vigo
Co gallo das celebracións do Día Internacional da Muller e a Nena a Ciencia, o Centro de Investigación Mariña, CIM-UVigo, entregou este luns os galardóns … Continúa
A V Asemblea do Programa de Ciencias Mariñas reúne en Compostela 250 expertos para abordar os retos do sector marítimo
O Programa de Ciencias Mariñas de Galicia (PCCMMG) celebrou este venres a súa quinta asemblea na Cidade da Cultura de Santiago de Compostela. O evento … Continúa
CIM e Clúster da Acuicultura utilizan as novas tecnoloxías para garantir o benestar animal no sacrificio do linguado senegalés
O grupo de Fisioloxía de Peixes do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo e o Centro Tecnolóxico do Clúster da Acuicultura, Cetga, acaban … Continúa
A UVigo segue a espertar vocacións científicas coa publicación da 4ª edición do catálogo ‘Quero ser investigadora’
Valorar e dar visibilidade ás investigadoras da institución, ademais de tratar de espertar a vocación científica entre a mocidade galega con figuras femininas da súa … Continúa
Arranca no CIM un proxecto sobre eficiencia alimentaria en peixes que fortalecerá a competitividade do sector acuícola español
A alimentación é o principal custo do sector da acuicultura, de aí a importancia de intensificar o coñecemento sobre os mecanismos que regulan o apetito, … Continúa
Vídeos sobre contaminación por microplásticos e sostibilidade da acuicultura gañan o concurso Marie Tharp do CIM
O Centro de Investigación Mariña da UVIgo tamén se uniu este xoves á conmemoración do Día Internacional da Muller e a Nena na Ciencia e … Continúa
Rexións do espazo atlántico impulsan en Vigo unha rede internacional arredor da biotecnoloxía azul
Cun orzamento de 2,3 millóns de euros e no marco da convocatoria Interreg Atlantic Area, este xoves botou a andar en Vigo o proxecto europeo … Continúa
O CIM participa na creación dunha rede europea de infraestruturas de investigación en acuicultura, pesca e economía azul
O Centro de Investigación Mariña, CIM, da Universidade de Vigo é un dos socios do proxecto Aquaserv, unha iniciativa financiada con 14,5 millóns de euros … Continúa
O CIM lidera un proxecto internacional de innovación e transferencia da biotecnoloxía azul financiado con 2,3 millóns de euros
A biotecnoloxía azul é aquela que promove a utilización sostible dos recursos mariños e costeiros para desenvolver solucións innovadoras en eidos como a acuicultura sostible, … Continúa
Seleccionan o Centro de Investigación Mariña para participar nun megaproxecto europeo de 73 socios e máis de 15 millóns de euros
O Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo, CIM-UVigo, é unha das entidades seleccionadas para participar nun ‘megaproxecto’ europeo financiado polo Programa de investigación … Continúa