Inicio
Research group of Physiology of Fish and its application in Aquaculture
The research group PhysToFish, based in the Faculty of Biology, was founded in 1998 by professors José Luis Soengas and Jesús Míguez. Since then it has incorporated other professors and have trained 17 national and international researchers. Today, the group consists of four Professors in the Physiology area Biology (Department of Functional Biology and Health Sciences) as well as 4 postdoctoral researchers and 3 PhD students.
The group has been recognized as a reference group (group with growth potential) by the Xunta de Galicia and belongs to the Marine Research Centre of the University of Vigo.
News
Premios Marie Tharp para tres vídeos sobre adaptación de especies invasoras, factores de crecemento dos peixes e historia ambiental da ría de Vigo
Co gallo das celebracións do Día Internacional da Muller e a Nena a Ciencia, o Centro de Investigación Mariña, CIM-UVigo, entregou este luns os galardóns … Continued
A V Asemblea do Programa de Ciencias Mariñas reúne en Compostela 250 expertos para abordar os retos do sector marítimo
O Programa de Ciencias Mariñas de Galicia (PCCMMG) celebrou este venres a súa quinta asemblea na Cidade da Cultura de Santiago de Compostela. O evento … Continued
CIM e Clúster da Acuicultura utilizan as novas tecnoloxías para garantir o benestar animal no sacrificio do linguado senegalés
O grupo de Fisioloxía de Peixes do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo e o Centro Tecnolóxico do Clúster da Acuicultura, Cetga, acaban … Continued
A UVigo segue a espertar vocacións científicas coa publicación da 4ª edición do catálogo ‘Quero ser investigadora’
Valorar e dar visibilidade ás investigadoras da institución, ademais de tratar de espertar a vocación científica entre a mocidade galega con figuras femininas da súa … Continued
Arranca no CIM un proxecto sobre eficiencia alimentaria en peixes que fortalecerá a competitividade do sector acuícola español
A alimentación é o principal custo do sector da acuicultura, de aí a importancia de intensificar o coñecemento sobre os mecanismos que regulan o apetito, … Continued
Vídeos sobre contaminación por microplásticos e sostibilidade da acuicultura gañan o concurso Marie Tharp do CIM
O Centro de Investigación Mariña da UVIgo tamén se uniu este xoves á conmemoración do Día Internacional da Muller e a Nena na Ciencia e … Continued
Rexións do espazo atlántico impulsan en Vigo unha rede internacional arredor da biotecnoloxía azul
Cun orzamento de 2,3 millóns de euros e no marco da convocatoria Interreg Atlantic Area, este xoves botou a andar en Vigo o proxecto europeo … Continued
O CIM participa na creación dunha rede europea de infraestruturas de investigación en acuicultura, pesca e economía azul
O Centro de Investigación Mariña, CIM, da Universidade de Vigo é un dos socios do proxecto Aquaserv, unha iniciativa financiada con 14,5 millóns de euros … Continued
O CIM lidera un proxecto internacional de innovación e transferencia da biotecnoloxía azul financiado con 2,3 millóns de euros
A biotecnoloxía azul é aquela que promove a utilización sostible dos recursos mariños e costeiros para desenvolver solucións innovadoras en eidos como a acuicultura sostible, … Continued
Seleccionan o Centro de Investigación Mariña para participar nun megaproxecto europeo de 73 socios e máis de 15 millóns de euros
O Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo, CIM-UVigo, é unha das entidades seleccionadas para participar nun ‘megaproxecto’ europeo financiado polo Programa de investigación … Continued